Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
25 26
Vzdělávání pedagogů v oblasti formativního hodnocení
Jarní tvořivé dílny ŠD
27
Jarní tvořivé dílny ŠD
28
Jarní tvořivé dílny ŠD
29
Divadelní představení "Švec loupežníkem" 1. stupeň
Čarodějnické závody ŠD, ŠK
30 1
Školní výlet 3.B, 3.C
2 3 4
Pěvecká soutěž
5
Galerie Jihlava - 3 kroky od buku, 6.A, 6.B
6
Exkurze - Rakouský institut (Brno) 9. roč.
7 8
9
Pravidla nejsou strašidla - preventivní program 1.C
Neboj se! - preventivní program 2.A
10
Dopravní výchova 4. roč.
11
Český den proti rakovině
12
Planetárium Brno- exkurze - 5.A, 5.B
Návštěva ZOO Jihlava - 2.C + ukrajinští žáci 1. stupně
Program v Centru ekologické výchovy (Horní Krupá) 1.B, 2.B
13
Školení pedagogů v oblasti formativního hodnocení (skupina)
14
Férová snídaně na školní zahradě
Kurz anglického jazyka pro žáky 9. roč. - Malta
15
Kurz anglického jazyka pro žáky 9. roč. - Malta
16
Kurz anglického jazyka pro žáky 9. roč. - Malta
Prgram v CEV Horní Krupá "Ferda mravenec" 2.A, 2.C
17
Kurz anglického jazyka pro žáky 9. roč. - Malta
18
Kurz anglického jazyka pro žáky 9. roč. - Malta
19
Kurz anglického jazyka pro žáky 9. roč. - Malta
Exkurze - Praha 7.B
20
Kurz anglického jazyka pro žáky 9. roč. - Malta
21
Kurz anglického jazyka pro žáky 9. roč. - Malta
Den otevřených dveří v nových dílnách a vodní laboratoř (Přibyslavský běh)
22
23 24
Školení pedagogů v oblasti formativního hodnocení
Návštěva Vídně v rámci projektu DiGiMe - školní žákovský tým (programování, robotika)
25
Divadelní představení školního divadelního souboru Sluníčko
26
Fotografování tříd 5. - 9. ročníky
27
Fotografování tříd 1. - 4. ročníky a 7.D
28 29
30
Přírodovědná soutěž pro žáky I. stupně
Školní výlet 5.C
Exkurze - Muzeum smyslů Praha 8.A, 8.C
31
Školní výlet 5.C
Exkurze - Jaderná a vodní elektrárna Dukovany 9.C, 9.B
Školní výlet 5.C
1
Školní výlet 9.B
Olympiáda Podoubraví 2022
2
Školní výlet 9.B
Školní výlet 6.B
3
Školní výlet 9.B
4 5

Fulltextové vyhledávání

Drobečková navigace

Úvod > Jídelna > Informace ze školní jídelny

Informace ze školní jídelny

Ceny stravného od 1.11.2023

Ceny stravného od 1.11.2022

Ceny stravného od 1.9.2023

Přihláška do stravování 2022

Přihláška do stravování 2023

Ceny stravného od 1.7.2022

Zde budou zveřejňovány informace ke stravování.

Informace o alergenech

Od 13. 12. 2014 nabývá účinnosti Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 1169/2011 ze dne 25. 10. 2011 o poskytování informací o potravinách spotřebitelům. Toto nařízení přináší stravovacím provozům povinnost informovat zákazníky o alergenech obsažených v nabízených pokrmech (včetně nápojů). Dle studií alergie postihují 2-4 % dospělých a 6-7 % dětí.

Písemná informace o alergenech může být strávníkovi předána:

  1. vyvěšením, umístěním na viditelném místě (seznam všech připravovaných pokrmů, spolu s informací o obsažených alergenech; písemná informace udávající alergeny v jednotlivých pokrmech)
  2. uvedením přímo v jídelníčku (na jídelním lístku)
  3. předložením písemné informace na základě osobního vyžádání
  4. při objednávce pokrmu „na dálku“ (objednávka přes internet) - musí být strávník o obsažených alergenech informován již v průběhu objednávání pokrmu na dálku (prostřednictvím webových stránek) a informaci o obsažených alergenech musí mít k dispozici i v okamžiku odběru pokrmu

Princip informování strávníka před jeho rozhodnutím o výběru pokrmu, nápoje nebo potraviny se nevztahuje na prodej prostřednictvím prodejních automatů nebo automatizovaných obchodních prostor.

K vytvoření seznamu alergenů v konkrétním pokrmu musí být k dispozici kompletní údaje o zpracovávaných potravinách a surovinách:

  • výrobci potravin musí na obaly (v případě nebalených potravin do průvodní dokumentace) uvádět veškeré povinné údaje, včetně alergenů
  • v rámci receptury je nutné sledovat, která ze surovin vnáší do pokrmu který alergen
  • alergeny mohou být uvedeny přímo v receptuře pokrmu, nebo je lze sepsat při přípravě konkrétního pokrmu

Výsledná informace pro strávníka je souhrnem všech alergenů, které byly do pokrmu v rámci přípravy vneseny.

Ve školní jídelně Základní školy Přibyslav bude informace podána strávníkům na jídelním lístku s číselným označením alergenů u jednotlivých pokrmů a uveden seznam vybraných alergenů podle platné legislativy.

Školní jídelna je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou, ale nebude brát zřetel na jednotlivé přecitlivělosti strávníků. Tuto skutečnost si musí hlídat každý sám. Značení alergenů je jen informativní.

Nelze spojovat dietní stravování s přecitlivělostí na některý alergen.